Kiropraktik og babyer

Jeg behandler børn, fra de er nyfødte. En låsning af rygsøjlen kan opstå allerede i fostertiden eller ved fødslen. Jeg laver en grundig anamnese af spædbarnet, hvilket vil sige, at jeg spørger grundigt ind til problemet og dets historie. Derefter forklarer jeg forældrene om rygsøjlen, låsning af ryg og led i arme og ben samt holdning og udvikling fra nyfødt til voksen og om nerve- og organsystemet.

Når jeg undersøger spædbarnet, ligger det på puslebordet, og ældre babyer sidder eller ligger hos en forælder, hvilket giver den bedste tryghed og afslappethed. Jeg bruger Gonsteads statiske undersøgelse og bevægelsesundersøgelse, som er meget blide, nænsomme og rolige undersøgelsesmetoder. Jeg ’taler’ med babyen med mine fingre. Jeg stiller diagnosen og udfører kiropraktisk Gonstead-behandling på det specifikke led.

Ryghvirvlerne er meget små, men de er meget bevægelige, så derfor er det let for mig at mærke en låsning, og derfor foregår behandlingen meget blidt.

Jeg skriver diagnosen i Barnets Bog. Behandlingsforløb aftales og eventuelle reaktioner på behandlingen gennemgås med forældrene.

Jeg behandler den nyfødte for skævheder – ’bananform’, favoritside – problemer med at ligge på ryggen eller maven, traumatisk fødsel, kolik, gråd og pylrethed, problemer med at amme eller sutte på flaske, søvnbesvær og forstoppelse.

Kravle og gå

Jeg undersøger og behandler fejlstillinger i led, som kan have indvirkning på muskelspændinger og ligeledes på nervesystemet. Et barn, som ikke begynder at kravle, kan have en fastlåsning i rygsøjle eller bækkenled. Jeg undersøger hele rygsøjlen samt bækkenled, knæled og fodled for at afgøre, om mulige fastlåsninger forhindrer barnet i at bruge leddene optimalt.

Ligeledes kan fastlåsninger i nakkeleddene begrænse barnets evne til at rulle rundt og finde kravlestillingen. Barnet færdigdanner lændesvajet, når det rejser sig op og begynder at lære at gå, men i starten af gå-fasen falder barnet ofte. Derfor er det godt at lave en forebyggende undersøgelse, når barnet har gået selv i cirka fjorten dage.

Jeg undersøger hele rygsøjlen, skulder-, albue-, hånd-, knæ- og fodled, medens barnet sidder og ligger hos en forælder. Hvis jeg finder en låsning i et led, behandler jeg det med Gonstead-behandlingsmetoden, som er meget blid. Ofte siger børnene selv, at jeg ’nusser’ dem.

Antallet af nødvendige behandlinger er individuelt. Hvis jeg ved en undersøgelse ikke finder en låsning, laver jeg ingen behandling, og derfor koster det ikke noget. 

Sensitive børn

Børn, der er født nogen tid før termin eller har haft en traumatisk fødsel, kan være sensitive eller med tiden udvikle en sensitivitet. Forældrene kan fx få at vide af dagpleje, vuggestue eller børnehave, at deres barn ikke trives der eller med de andre børn.

Sensitive babyer eller småbørn kan have svært ved at være i støjende omgivelser, sammen med mange eller nye mennesker eller eksempelvis være med far og mor ude og handle ind. Det giver for mange nye indtryk, som barnet ikke kan ’fordøje’. Det bliver let overstimuleret og hyperaktivt, og det kan ikke falde til ro og finde balance i sig selv.

Med kiropraktisk behandling genskaber jeg fri bevægelse i ryggen, balance og ro i kroppen og indre ro og ligevægt, så barnet får mere overskud til at møde de mange indtryk, der hører til en helt almindelig hverdag.

Kiropraktik til nyfødte

Ryghvirvlerne er meget små, men de er meget bevægelige, så derfor er det let for mig at mærke en låsning, og derfor foregår behandlingen meget nænsomt og blidt.

Flade og skæve kranier

Et fladt og skævt baghoved, også kaldet plagiocephali, kan opstå, når babyen har en ’favoritside’. Det medfører, at kraniet begynder at tilpasse sig.

Kiropraktik til børn
og unge

Jeg behandler børn i alle aldre. Gonstead-behandlingsmetode er meget blid og effektiv og er tilpasset specifikke til barnet.