Flade og skæve kranier

Et fladt og skævt baghoved, også kaldet plagiocephali, kan opstå, når babyen har en ’favoritside’ og derfor kun vil ligge med hovedet enten til venstre eller til højre. Babyen kan have en fejlstilling eller låsning i nakken, oftest den øvre nakkehvirvel eller kraniet ned til øverste nakkehvirvel, som begrænser rotation/drejning af hovedet.

Det medfører, at barnet typisk drejer sit hoved til den modsatte side af, hvor låsningen er. Det medfører, at kraniet begynder at tilpasse sig, og derved bliver babyens baghoved fladt i den ene side. Denne skævhed besværliggør ret hurtigt barnets mulighed for at dreje hovedet og ligge på den ’høje’ side af baghovedet. Det kan også påvirke amningen, og når babyen ligger på maven.

Når babyen ligger på maven og løfter sit hoved, styrker det sin nakke- og rygmuskulatur. Det danner udformningen af den korrekte lænde- og nakkeholdning, og det er en forberedelse til at lære at kravle og senere gå. Jeg bruger Gonstead-behandlingsmetoden specielt tilpasset babyen, så den er blid og smertefri.

Når babyen er klar til det, viser jeg jer specielle liggestillinger og øvelser, som kan afhjælpe den skævhed, der er opstået i kraniet. Selve behandlingsforløbet er individuelt, og nogle gange sluttes det af med én eller flere forebyggende undersøgelser.

Kiropraktik til nyfødte

Ryghvirvlerne er meget små, men de er meget bevægelige, så derfor er det let for mig at mærke en låsning, og derfor foregår behandlingen meget nænsomt og blidt.

Kiropraktik til babyer

En låsning kan opstå allerede i foster-tiden eller ved fødslen. Når jeg under-søger og behandler spædbarnet, ligger det på puslebordet, og ældre babyer sidder eller ligger hos en forælder.

Kiropraktik til børn
og unge

Jeg behandler børn i alle aldre. Gonstead-behandlingsmetode er meget blid og effektiv og er tilpasset specifikke til barnet.