Kiropraktik og nyfødte

Jeg behandler børn, fra de er nyfødte. En låsning af rygsøjlen kan opstå allerede i fostertiden eller ved fødslen. Jeg laver en grundig anamnese af spædbarnet, hvilket vil sige, at jeg spørger grundigt ind til problemet og dets historie. Derefter forklarer jeg forældrene om rygsøjlen, låsning af ryg og led i arme og ben samt holdning og udvikling fra nyfødt til voksen og om nerve- og organsystemet.

Når jeg undersøger spædbarnet, ligger det på puslebordet, og ældre babyer sidder eller ligger hos en forælder, hvilket giver den bedste tryghed og afslappethed. Jeg bruger Gonsteads statiske undersøgelse og bevægelsesundersøgelse, som er meget blide, nænsomme og rolige undersøgelsesmetoder. Jeg ’taler’ med babyen med mine fingre. Jeg stiller diagnosen og udfører kiropraktisk Gonstead-behandling på det specifikke led.

Ryghvirvlerne er meget små, men de er meget bevægelige, så derfor er det let for mig at mærke en låsning, og derfor foregår behandlingen meget blidt.

Jeg skriver diagnosen i Barnets Bog. Behandlingsforløb aftales og eventuelle reaktioner på behandlingen gennemgås med forældrene.

Jeg behandler den nyfødte for skævheder – ’bananform’, favoritside – problemer med at ligge på ryggen eller maven, traumatisk fødsel, kolik, gråd og pylrethed, problemer med at amme eller sutte på flaske, søvnbesvær og forstoppelse.

Kiropraktik og kolik

Jeg behandler spædbørnskolik. Ordet kolik anvendes, når babyer græder i op til flere timer ad gangen, oftest sidst på dagen og om aftenen, men det kan også forekomme i løbet af dagen. Nogle børn skriger mindre, men er urolige det meste af dagen eller om natten.

Babyen kan have svært ved at falde til ro og sover en urolig og afbrudt søvn. Det kan medføre problemer med amning, da barnet ligger uroligt, slipper let eller suger meget hårdt. Babyen kan skyde ryggen bagud eller krumme sig sammen. Hænderne kan ofte være knyttede, og babyen kan kun trøstes kortvarigt. Babyen kan ikke lide at få tøjet af eller på – specielt over hovedet og armene.

Jeg foretager en grundig undersøgelse af babyen og stiller en diagnose. Gonsteads kiropraktorbehandling af babyen er meget blid og smertefri, og babyen nyder det. Derefter forklarer jeg diagnosen og udleverer den skriftligt til forældrene.

Jeg kan ikke på forhånd sige, hvor mange behandlinger der skal til. Hvis jeg ikke finder en låsning ved undersøgelsen, behandler jeg ikke babyen. 

Flade og skæve kranier

Et fladt og skævt baghoved, også kaldet plagiocephali, kan opstå, når babyen har en ’favoritside’. Det medfører, at kraniet begynder at tilpasse sig.

Kiropraktik til babyer

En låsning kan opstå allerede i foster-tiden eller ved fødslen. Når jeg under-søger og behandler spædbarnet, ligger det på puslebordet, og ældre babyer sidder eller ligger hos en forælder.

Kiropraktik til børn
og unge

Jeg behandler børn i alle aldre. Gonstead-behandlingsmetode er meget blid og effektiv og er tilpasset specifikke til barnet.